BAKALLAND – lider rynku bakalii oraz batonów zbożowych – wprowadza innowacyjną linię batonów zbożowych bez dodatku cukru

klient:

Bakalland

|

realizacja:

17.03.2017

Batony BA! bez dodatku cukru

BAKALLAND – lider rynku bakalii oraz batonów zbożowych – wprowadza innowacyjną linię batonów zbożowych bez dodatku cukru. Nowe produkty z linii Bakalland BA! wzbogacone popularnymi SuperFoods (quinoa, amarantus, chia), a także najwyższej jakości owocami, pozbawione są także syropu glukozowego oraz tłuszczów utwardzonych. To odpowiedź na potrzeby świadomych konsumentów, chcących urozmaicić swoją dietę smacznymi wysokobłonnikowymi przekąskami pozbawionymi składników, takich jak utwardzony olej palmowy czy powszechnie stosowany w żywności syrop glukozowy.

Nowa oferta BAKALLAND została stworzona dla konsumentów, którzy żyjąc w biegu nie chcą rezygnować z wartościowych przekąsek. Przyzwyczajeni do wielozadaniowości oczekują, że produkt spożywczy będzie uniwersalny i jednocześnie pełen składników odżywczych oraz natychmiast gotowy do spożycia. Batony BA! bez dodatku cukru wpisują się także w potrzebę włączania do diety zbóż, nasion i ziaren w jak najczystszej, ale nadal wygodnej i smacznej formie[1]. Współczesny konsument nawet 5 razy dziennie sięga po przekąski i oczekuje, że ich forma będzie różnorodna i wpisana w styl jego życia. Batony bazujące na zbożach i owocach, które nie zawierają cukru, syropu glukozowego, ani tłuszczów utwardzonych doskonale wpisują się w potrzeby osób, chcących zdrowo rozpocząć dzień, zjeść poręczne drugie śniadanie czy energetyczną przekąskę w ciągu aktywnego dnia.

[1] Raport Mintel „Globalne trendy na rynku żywności i napojów 2017”