Wybierz klienta:



Jak jedzą Polacy

klient:

Bakalland

|

Listopad 2018

Jak jedzą Polacy   Zbliżający się Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania, przypadający 8 listopada, jak co roku skłania nas do refleksji, czy faktycznie to, co spożywamy na co dzień możemy określić mianem zdrowego? Tegoroczny raport Cheers wykazał, że przeszło połowa Polaków zjada codziennie zalecane 4-5 posiłków. Pozostałe dane wskazują również na poprawę naszych nawyków żywieniowych. Po fast-foody sięgamy sporadycznie, włączamy coraz większą ilość owoców i warzyw do diety oraz chętniej czytamy etykiety i skład produktów – czynność tę deklaruje 68 proc. Polaków. Powód jest oczywisty – rośnie nasza świadomość…
Przeczytaj całość

Ponadczasowa elegancja i satynowe powierzchnie – aranżacje w randze artyzmu

klient:

Ceramika Tubądzin

|

Listopad 2018

Ponadczasowa elegancja i satynowe powierzchnie – aranżacje w randze artyzmu   Nowa kreacja płyt Macieja Zienia stworzona dla Ceramiki Tubądzin odzwierciedla inspiracje artysty europejską tradycją kamieniarską. Kolekcje doskonale odwzorowują ponadczasową elegancję marmuru, wzbogaconą o wysublimowane poczucie estetyki wybitnego polskiego projektanta mody. Współpraca Macieja Zienia z Ceramiką Tubądzin trwa już dziesięć lat. Poprzednie kolekcje, inspirowane stolicami światowego designu udowodniły, że moda i architektura mogą mieć wspólny mianownik. Debiutujące w tym roku kreacje płyt Macieja Zienia po raz pierwszy będą dostępne na wielkoformatowych gresach MONOLITH, które pozwolą uzyskać imponujący efekt wizualny. Ponadczasowy…
Przeczytaj całość

Zakwasy – skąd się bierze ból po treningu?

klient:

Centrum Medyczne Damiana

|

Październik 2018

Zakwasy – skąd się bierze ból po treningu?   Zakwasy to popularna nazwa tzw. zespołu opóźnionego bólu mięśniowego, który najczęściej pojawia się 1-2 dni po intensywnym wysiłku fizycznym lub powrocie do aktywności sportowej po dłuższej przerwie. Wbrew obiegowej opinii, główną przyczyną dolegliwości nie jest kwas mlekowy odkładający się w mięśniach, ponieważ zostaje on usunięty już w ciągu kilku godzin po zakończeniu treningu. Czym są zakwasy oraz w jaki sposób zmniejszyć ryzyko ich wystąpienia – odpowiada Mateusz Dul, fizjoterapeuta z Centrum Medycznego Damiana. Powrót do treningówPoniedziałek. Tak, to już dziś –…
Przeczytaj całość

Bakalland dynamicznie rozwija kategorię przekąsek – nowości w ofercie producenta

klient:

Bakalland

|

Październik 2018

Bakalland dynamicznie rozwija kategorię przekąsek – nowości w ofercie producenta   Zmiana naszego stylu życia sprawiła, że w ciągu dnia coraz częściej sięgamy po przekąski, zastępując nimi regularne posiłki. Stąd też oczekujemy od nich smaku, bogactwa witamin i minerałów, ale jednocześnie różnorodności. Odpowiadając na te potrzeby, Bakalland – lider rynku bakalii – wprowadza nową, w 100% przekąskową ofertę. Nowa linia bakalii pod hasłem: „Chwyć & Jedz” to bardzo różnorodne propozycje składające się z prażonych ziaren, chrupiących orzechów i bakaliowych mieszanek, zamknięte w poręcznych opakowaniach i przekąskowej porcji na raz. Z…
Przeczytaj całość

Pierwsze jesienne chłody. Postaw na rozgrzewające przyprawy i pełnowartościowe bakalie

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2018

Pierwsze jesienne chłody. Postaw na rozgrzewające przyprawy i pełnowartościowe bakalie Jesień to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie wychładzają organizmu, to podstawa jeśli chcemy uniknąć złego samopoczucia lub przeziębienia. Rozgrzewające dania, dodadzą nam również energii podczas jesiennych, krótkich dni, a dzięki swym energetycznym kolorom podkręcą nasz apetyt. Wybierając składniki potraw, pamiętajmy o tym, aby wśród nich znalazły się takie, które dostarczą naszemu organizmowi siły i energii oraz niezbędnych i potrzebnych składników odżywczych. Dlatego w rozgrzewających daniach nie powinno…
Przeczytaj całość

Polak bada wzrok u okulisty raz na rok. Wyniki najnowszego raportu

klient:

Krajowa Rzemieślnicza Izba Optyczna

|

Wrzesień 2018

Polak bada wzrok u okulisty raz na rok. Wyniki najnowszego raportu Polacy pytani o to, jak często badają swój wzrok, w prawie 60% deklarują wizyty u specjalisty raz na rok lub dwa. Jednocześnie według wyników raportu „Polak z wadą wzroku” , dla 65% respondentów najczęściej deklarowanym wyborem przy badaniu wzroku jest kontrola u lekarza okulisty. Więcej szczegółów na temat wyników badania zdradza i komentuje Paweł Szczerbiński, optyk i optometrysta oraz ekspert Krajowej Rzemieślniczej Izby Optycznej. Nie częściej niż raz na rokKrajowa Rzemieślnicza Izba Optyczna zleciła przeprowadzenie badania, w którym sprawdziła…
Przeczytaj całość

Poradnik ogrodnika

klient:

MaxiBiotic

|

Wrzesień 2018

Poradnik ogrodnika Pierwsze jesienne liście to znak, że nastał czas, aby przygotować ogród do zimy. Dla wielu z nas to sygnał wzmożonej aktywności. Porządkowanie terenów zielonych: ogrodu lub działki to nie tylko ogromna przyjemność, ale także spore logistyczne wyzwanie. Przedstawiamy krótki poradnik dotyczący rzeczy, o których każdy amator jesiennych porządków w ogrodzie powinien pamiętać. Relaks w ogrodziePosiadacze dużych jak i tych całkiem małych, kompaktowych ogrodów z radością opowiadają o chwilach spędzonych na pielęgnacji swoich zielonych oaz, które są dla nich powodem do dumy. Nic więc dziwnego, że każdy chce jak…
Przeczytaj całość

Domowe przetwory – czyli powrót do korzeni

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2018

Domowe przetwory – czyli powrót do korzeni Domowe przetwory przywodzą na myśl spiżarki naszych babć i pozwalają wrócić do niezapomnianych smaków dzieciństwa. Przecież w środku zimy najbardziej smakować będzie konfitura przygotowana jeszcze latem, własnoręcznie z najlepszych w tym sezonie owoców. Smak dzieciństwa, który pamiętamy, warto urozmaicić bakaliami. Suszone owoce doskonale nadają się do domowych przetworów, dodając im wyjątkowy smak. Dlaczego więc nie spróbować w tym roku? Właśnie po to, by zimą cieszyć się smakiem jabłkowej konfitury z rodzynkami lub bakaliowego chutney’a z dodatkiem malinowych pomidorów. Wracamy do korzeni Homemade jest…
Przeczytaj całość

Wakacje poza sezonem

klient:

Zamek Topacz

|

Wrzesień 2018

Wakacje poza sezonem „Cierpliwość jest kluczem do szczęścia” – głosi stare greckie przysłowie. Na dobre rzeczy warto poczekać – powiedzą inni. A co, jeśli tą wyczekiwaną przyjemnością jest urlop, a lato zdążyło się skończyć? Nic straconego – wrześniowy urlop może być równie relaksujący i ciekawy, jak wyjazd w środku sezonu. Podpowiadamy, jak najlepiej zaplanować wolne dni na przełomie lata i jesieni.Zanim damy się ponieść smutnym refleksjom odnośnie krótszych dni i chłodnych wieczorów, warto przypomnieć sobie, czego unikniemy wybierając jesienny urlop. Choć pieniądze to nie wszystko, wczasując poza sezonem mamy szansę…
Przeczytaj całość

Zgaga na wakacjach? Nie dziękuję!

klient:

Centrum Medyczne Damiana

|

Sierpień 2018

Zgaga na wakacjach? Nie dziękuję! Wakacje – okres, który zachęca do podróżowania, odpoczynku i poznawania nowych ludzi. Wyjazdy i odwiedzanie nowych miejsc to okazje do stołowania się w lokalnych restauracjach i barach, co niestety nie zawsze jest jednoznaczne z jedzeniem zdrowo. Nad morzem często sięgamy po zapiekanki, a wieczorami w towarzystwie znajomych zajadamy się przekąskami z grilla. Ponadto, mając więcej wolnego czasu, spożywamy także więcej potraw. Co jednak zrobić, gdy na tego typu zachcianki nasz układ pokarmowy reaguje zgagą i dyskomfortem – odpowiada lek. med. Paweł Kotarski, internista i gastrolog…
Przeczytaj całość