Wybierz datę:

Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2019

Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach   Choć fundamentem tradycyjnego stołu wielkanocnego są jajka, nabiał i biała kiełbasa, modna ostatnimi czasy kuchnia wegańska przewidziała już całą gamę ich świątecznych odpowiedników. Sprawdź, jak smacznie spędzić święta wielkanocne przy roślinnym stole i przekonaj się, że warzywa znajdziesz nie tylko w sałatkach, a bakalie i chrupiące orzechy nie są już jedynie domeną tradycyjnych mazurków! Proponujemy 3 propozycje wegańskich potraw, które idealnie sprawdzą się na świątecznym stole. Wiśniowo-nerkowcowe bezserniczki Składniki:300 g Orzechów nerkowca Bakalland100 g Daktyli całe owoce Bakalland100 g Wiórków kokosowe Bakalland100 g Migdałów…
Przeczytaj całość

Pełne ziarna uzupełnią energię

klient:

Bakalland

|

Marzec 2019

Pełne ziarna uzupełnią energię   Niedługo po zjedzeniu posiłku chce ci się spać, a apetyt szybko wraca ze zdwojoną siłą? Prześwietl swój talerz. Prawdopodobnie znajduje się na nim zbyt mało węglowodanów złożonych. Dowiedz się, dlaczego pełne ziarno powinno zagościć na stałe w twojej diecie i jak wpłynie to na twoją codzienną aktywność. Zła sława węglowodanów Ostatnimi czasy węglowodany mają niepochlebną opinię. Ze wszystkich wartości odżywczych to właśnie im najczęściej stawia się zarzut powodowania tycia. Odchudzający się często drastycznie ograniczają węglowodany do minimum. Niestety, jest to duży krok w kierunku szybkiego…
Przeczytaj całość

10 produktów, które urozmaicą nawet najbardziej tradycyjną kuchnię

klient:

Bakalland

|

Luty 2019

10 produktów, które urozmaicą nawet najbardziej tradycyjną kuchnię Narzekasz na nudę w swojej kuchni? Nie musisz wywracać do góry nogami swojego jadłospisu i kulinarnych przyzwyczajeń. Wystarczy, że stopniowo zaczniesz wprowadzać do diety produkty, których nazwa zapewne obiła ci się już o uszy, ale nie zawsze miałaś okazję do wypróbowania ich smaku. Sprawdź, po jakie składniki warto sięgnąć, aby do rutynowych dań wprowadzić odrobinę świeżości i polotu! Orzechy nerkowcaCzy wiesz, że orzechy nerkowca mogą zastąpić ci… ser biały? Tak! Odpowiednio przygotowane zyskują konsystencję twarożku, dzięki czemu możesz zrobić z nich serniki…
Przeczytaj całość

Jak jedzą Polacy

klient:

Bakalland

|

Listopad 2018

Jak jedzą Polacy   Zbliżający się Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania, przypadający 8 listopada, jak co roku skłania nas do refleksji, czy faktycznie to, co spożywamy na co dzień możemy określić mianem zdrowego? Tegoroczny raport Cheers wykazał, że przeszło połowa Polaków zjada codziennie zalecane 4-5 posiłków. Pozostałe dane wskazują również na poprawę naszych nawyków żywieniowych. Po fast-foody sięgamy sporadycznie, włączamy coraz większą ilość owoców i warzyw do diety oraz chętniej czytamy etykiety i skład produktów – czynność tę deklaruje 68 proc. Polaków. Powód jest oczywisty – rośnie nasza świadomość…
Przeczytaj całość

Bakalland dynamicznie rozwija kategorię przekąsek – nowości w ofercie producenta

klient:

Bakalland

|

Październik 2018

Bakalland dynamicznie rozwija kategorię przekąsek – nowości w ofercie producenta   Zmiana naszego stylu życia sprawiła, że w ciągu dnia coraz częściej sięgamy po przekąski, zastępując nimi regularne posiłki. Stąd też oczekujemy od nich smaku, bogactwa witamin i minerałów, ale jednocześnie różnorodności. Odpowiadając na te potrzeby, Bakalland – lider rynku bakalii – wprowadza nową, w 100% przekąskową ofertę. Nowa linia bakalii pod hasłem: „Chwyć & Jedz” to bardzo różnorodne propozycje składające się z prażonych ziaren, chrupiących orzechów i bakaliowych mieszanek, zamknięte w poręcznych opakowaniach i przekąskowej porcji na raz. Z…
Przeczytaj całość

Pierwsze jesienne chłody. Postaw na rozgrzewające przyprawy i pełnowartościowe bakalie

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2018

Pierwsze jesienne chłody. Postaw na rozgrzewające przyprawy i pełnowartościowe bakalie Jesień to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie wychładzają organizmu, to podstawa jeśli chcemy uniknąć złego samopoczucia lub przeziębienia. Rozgrzewające dania, dodadzą nam również energii podczas jesiennych, krótkich dni, a dzięki swym energetycznym kolorom podkręcą nasz apetyt. Wybierając składniki potraw, pamiętajmy o tym, aby wśród nich znalazły się takie, które dostarczą naszemu organizmowi siły i energii oraz niezbędnych i potrzebnych składników odżywczych. Dlatego w rozgrzewających daniach nie powinno…
Przeczytaj całość

Domowe przetwory – czyli powrót do korzeni

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2018

Domowe przetwory – czyli powrót do korzeni Domowe przetwory przywodzą na myśl spiżarki naszych babć i pozwalają wrócić do niezapomnianych smaków dzieciństwa. Przecież w środku zimy najbardziej smakować będzie konfitura przygotowana jeszcze latem, własnoręcznie z najlepszych w tym sezonie owoców. Smak dzieciństwa, który pamiętamy, warto urozmaicić bakaliami. Suszone owoce doskonale nadają się do domowych przetworów, dodając im wyjątkowy smak. Dlaczego więc nie spróbować w tym roku? Właśnie po to, by zimą cieszyć się smakiem jabłkowej konfitury z rodzynkami lub bakaliowego chutney’a z dodatkiem malinowych pomidorów. Wracamy do korzeni Homemade jest…
Przeczytaj całość

Jak zebrać się na trening, gdy wszystko cię rozprasza

klient:

Bakalland

|

Sierpień 2018

Jak zebrać się na trening, gdy wszystko cię rozprasza   Lato nastało w pełni, a wraz z nim mnóstwo pokus, by spędzić leniwie czas na leżaku na działce lub w restauracji z przyjaciółmi. Masz dużo możliwości i pretekstów, żeby zapomnieć o sporcie. Jak więc znaleźć w sobie motywację, by mimo to udać się na trening? Podpowiada Jakub Mauricz, trener i dietetyk sportowy współpracujący z marką Bakalland. Zacznij od małych kroków Jeśli sport nie należy jeszcze do twoich codziennych, rutynowych nawyków, zacznij powoli wprowadzać go do swojego życia tak, by żadna,…
Przeczytaj całość

Orzeźwiające koktajle ze Złotymi owocami

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2018

Orzeźwiające koktajle ze Złotymi owocami   Pełne słońca, żółte, energetyczne koktajle to idealna propozycja na początek lata. Doskonale orzeźwią, a dzięki zawartości witamin i składników odżywczych dobrze wpłyną również na nasze samopoczucie. Intrygującego, słodko-kwaśnego smaku, dodadzą koktajlom Złote owoce Bakalland (miechunka peruwiańska). Dzień rozpoczęty szklanką takiego napoju, na pewno będzie udany! Bananowo ananasowy koktajl ze Złotymi Owocami (miechunką peruwiańską) Składniki: • 2 duże banany• 1 świeży ananas• 1 jabłko• Sok z połowy cytryny• 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) • 0, 5 litra mleka roślinnego (np. migdałowego) Złote owoce zalewamy…
Przeczytaj całość

Kolorowe koktajle z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2018

Kolorowe koktajle z bakaliami Koktajle coraz częściej goszczą w naszych domach. Stosowane są w dietach oczyszczających lub jako szybki posiłek po treningu. Warto po nie sięgać, ponieważ dają o wiele więcej energii, niż poranna kawa i są bardziej pożywne, niż kanapka do pracy. Połączenie owoców z bakaliami sprawi, że koktajle będą świetnym zamiennikiem popołudniowego deseru. Kolorowe koktajle, oprócz tego że są dziecinnie proste, mogą obudzić w nas nieznane dotąd pokłady kulinarnej kreatywności. Można robić je ze wszystkich warzyw i owoców, jakie nam tylko przyjdą do głowy. Bazą wielu z nich…
Przeczytaj całość