Wybierz datę:

Domowe przetwory – czyli powrót do korzeni

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2018

Domowe przetwory – czyli powrót do korzeni Domowe przetwory przywodzą na myśl spiżarki naszych babć i pozwalają wrócić do niezapomnianych smaków dzieciństwa. Przecież w środku zimy najbardziej smakować będzie konfitura przygotowana jeszcze latem, własnoręcznie z najlepszych w tym sezonie owoców. Smak dzieciństwa, który pamiętamy, warto urozmaicić bakaliami. Suszone owoce doskonale nadają się do domowych przetworów, dodając im wyjątkowy smak. Dlaczego więc nie spróbować w tym roku? Właśnie po to, by zimą cieszyć się smakiem jabłkowej konfitury z rodzynkami lub bakaliowego chutney’a z dodatkiem malinowych pomidorów. Wracamy do korzeni Homemade jest…
Przeczytaj całość

Jak zebrać się na trening, gdy wszystko cię rozprasza

klient:

Bakalland

|

Sierpień 2018

Jak zebrać się na trening, gdy wszystko cię rozprasza   Lato nastało w pełni, a wraz z nim mnóstwo pokus, by spędzić leniwie czas na leżaku na działce lub w restauracji z przyjaciółmi. Masz dużo możliwości i pretekstów, żeby zapomnieć o sporcie. Jak więc znaleźć w sobie motywację, by mimo to udać się na trening? Podpowiada Jakub Mauricz, trener i dietetyk sportowy współpracujący z marką Bakalland. Zacznij od małych kroków Jeśli sport nie należy jeszcze do twoich codziennych, rutynowych nawyków, zacznij powoli wprowadzać go do swojego życia tak, by żadna,…
Przeczytaj całość

Orzeźwiające koktajle ze Złotymi owocami

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2018

Orzeźwiające koktajle ze Złotymi owocami   Pełne słońca, żółte, energetyczne koktajle to idealna propozycja na początek lata. Doskonale orzeźwią, a dzięki zawartości witamin i składników odżywczych dobrze wpłyną również na nasze samopoczucie. Intrygującego, słodko-kwaśnego smaku, dodadzą koktajlom Złote owoce Bakalland (miechunka peruwiańska). Dzień rozpoczęty szklanką takiego napoju, na pewno będzie udany! Bananowo ananasowy koktajl ze Złotymi Owocami (miechunką peruwiańską) Składniki: • 2 duże banany• 1 świeży ananas• 1 jabłko• Sok z połowy cytryny• 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) • 0, 5 litra mleka roślinnego (np. migdałowego) Złote owoce zalewamy…
Przeczytaj całość

Kolorowe koktajle z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2018

Kolorowe koktajle z bakaliami Koktajle coraz częściej goszczą w naszych domach. Stosowane są w dietach oczyszczających lub jako szybki posiłek po treningu. Warto po nie sięgać, ponieważ dają o wiele więcej energii, niż poranna kawa i są bardziej pożywne, niż kanapka do pracy. Połączenie owoców z bakaliami sprawi, że koktajle będą świetnym zamiennikiem popołudniowego deseru. Kolorowe koktajle, oprócz tego że są dziecinnie proste, mogą obudzić w nas nieznane dotąd pokłady kulinarnej kreatywności. Można robić je ze wszystkich warzyw i owoców, jakie nam tylko przyjdą do głowy. Bazą wielu z nich…
Przeczytaj całość

Truskawki nie tylko ze śmietaną. Propozycje truskawkowych deserów z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Czerwiec 2018

Truskawki nie tylko ze śmietaną. Propozycje truskawkowych deserów z bakaliami   Truskawki z bitą śmietaną to najlepszy deser na lato. Doskonale znamy go z dzieciństwa i chętnie sięgamy po niego również w naszych domach. Jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a mięsiste słodkie truskawki idealnie komponują się z lekką, puszystą, śmietanową pianką. Warto jednak, urozmaicić ten prosty przepis i truskawki połączyć z chałwą, serkiem mascarpone czy twarożkiem, dodając do nich garść soczystych suszonych owoców lub chrupiących orzechów. Zawsze z utęsknieniem czekamy na truskawkowy sezon. Ten czerwony owoc lubi niemal…
Przeczytaj całość

Lody i owoce w bakaliowej polewie nie tylko na Dzień Dziecka

klient:

Bakalland

|

Maj 2018

Lody i owoce w bakaliowej polewie nie tylko na Dzień Dziecka Dzień Dziecka to wyjątkowy moment w roku, zarówno dla dzieci, które już od miesięcy wyczekują swego święta, ale także dla rodziców, którzy mogą zatrzymać się na chwilę i w pełni zaangażować w czas spędzony ze swoimi pociechami. Jak sprawić, aby ten szczególny dzień w roku, stał się niezapomniany przez nas, jaki i przez nasze dzieci? To proste przygotuj razem z dziećmi zdrowe i proste przekąski. Proponujemy zabawę smakami, tak aby nawet największy niejadek, znalazł wśród nich coś dla siebie!…
Przeczytaj całość

Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia

klient:

Bakalland

|

Maj 2018

Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia   Produkty marki Bakalland – lidera rynku bakalii – otrzymały rekomendację Instytutu Żywności i Żywienia (IŻŻ). Opakowania wybranych orzechów i ziaren zostały oznaczone certyfikatem „Zalecane w codziennej diecie – Instytut Żywności i Żywienia”, który jest dla konsumentów gwarancją jakości i wartości płynących z produktów Bakalland. W ciągu ostatnich lat świadomość konsumentów dotycząca zdrowego odżywiania się, ciekawość kulinarna oraz chęć poszukiwania nowych smaków znacząco wzrosły, a konsumenci zaczęli swoją dietę wzbogacać produktami o wysokiej wartości odżywczej, pozytywnie wpływającymi na organizm. Na popularności zyskują…
Przeczytaj całość

Zielono na talerzu – szybkie przepisy na wiosenny obiad

klient:

Bakalland

|

Maj 2018

Zielono na talerzu – szybkie przepisy na wiosenny obiad Wiosna to czas, kiedy warto oczyścić organizm włączając do diety lekkie i pożywne dania, które zawierają w sobie niezbędne witaminy i składniki odżywcze. Połączenie zielonych, energetycznych warzyw z chrupkimi orzechami i suszonymi owocami, sprawi że nabierzemy energii. Przygotowane potrawy, mogą być nie tylko doskonałą propozycją obiadową, ale sprawdzą się również jako idealny lunch do pracy. Soczysty zielony dodaje energii i odprężaKolor zielony odpręża i dodaje sił witalnych. Wywołuje uczucie spokoju oraz bezpieczeństwa. Warzywa i owoce w tym kolorze zawierają kwas foliowy…
Przeczytaj całość

Ramen, miso czy zupa pho? Orientalne zupy, których jeszcze nie próbowałeś

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2018

Ramen, miso czy zupa pho? Orientalne zupy, których jeszcze nie próbowałeś   Coraz więcej podróżujemy po świecie i podczas wycieczek próbujemy lokalnych przysmaków. Po powrocie, chętnie powracamy do poznanych smaków, jedząc ulubione dania w restauracjach lub odtwarzając je we własnej kuchni.. Stąd rosnąca popularność potraw z kuchni orientalnych, w tym wyśmienitych, azjatyckich zup. Jeśli jeszcze ich nie próbowałeś, sięgnij po prosty przepis na bulion, dodaj do niego kilka warzyw, posyp sezamem, orzechami lub ziarnami i gotowe. Smak orientalnych wakacji na wyciagnięcie ręki. Po tym, jak pokochaliśmy sushi, powoli otwieramy się…
Przeczytaj całość

Wiosna na śniadaniowym stole

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2018

Wiosna na śniadaniowym stole   Wiosną wszystko budzi się do życia. Również nasz organizm po zimie potrzebuje dodatkowego zastrzyku witamin i składników odżywczych, by z nową energią wkroczyć w tę porę roku. Najlepiej uzupełnić je zdrową, zbilansowaną dietą i zacząć od pełnowartościowego, smacznego śniadania skomponowanego z warzyw, pieczywa na zakwasie, jajek i bakalii. Jak sprawić, by przedwiośnie zagościło na naszych stołach od rana? Przede wszystkim nie zapominajmy o pożywnym, pełnowartościowym śniadaniu i zjedzmy je bez pośpiechu w domu. Ten pierwszy posiłek powinien dostarczyć nam energii, witamin i składników odżywczych. Przygotujmy…
Przeczytaj całość