Wybierz datę:

Orzechowe nowości od Bakalland

klient:

Bakalland

|

Styczeń 2018

Orzechowe nowości od BakallandBakalland – lider rynku bakalii – rozszerza portfolio produktów o trzy nowe propozycje w kategorii orzechów: Migdały lekko solone, Nerkowce lekko solone, Orzechy laskowe prażone. Wszystkie nowości prażone w piecu pozbawione są dodatku tłuszczów i mają „czyste etykiety”. Dzięki temu doskonale sprawdzą się jako zdrowa, naturalna przekąska. Orzechy idealnie wpisują się w panujące trendy żywieniowe i potrzeby Konsumentów, którzy szukają produktów prozdrowotnych, będących jednocześnie uzupełnieniem ich codziennej diety. Cenne właściwości orzechów dostrzegli również eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia, włączając je na drugim miejscu do gruntownie przebudowanej…
Przeczytaj całość

Jak nie utknąć zimą przed TV?

klient:

Bakalland

|

Styczeń 2018

Jak nie utknąć zimą przed TV?   Zima sprzyja błogiemu lenistwu, a my najchętniej nie opuszczalibyśmy kanapy, ciepłego koca i pilota od telewizora. Codzienne ćwiczenia pozwalają odzyskać dobry nastrój, dostarczają przyjemności i energii na cały dzień. Które z nich sprawdzą się najlepiej, gdy za oknem śnieg i niskie temperatury? Poznaj nasze propozycje i… do dzieła!   Przed wysiłkiemJeżeli chcemy osiągać oczekiwane rezultaty, musimy odpowiednio przygotować się do ćwiczeń. Przede wszystkim powinniśmy racjonalnie ocenić własne możliwości. Jeżeli długo nie byliśmy aktywni fizycznie, warto rozpocząć od krótkiej i mniej intensywnej rozgrzewki. Gdy…
Przeczytaj całość

Święta na świecie. Czego nie wiedziałeś o zwyczajach świątecznych w innych krajach

klient:

Bakalland

|

Grudzień 2017

Święta na świecie. Czego nie wiedziałeś o zwyczajach świątecznych w innych krajach Co kraj, to obyczaj. Stare, ludowe porzekadło możemy odnieść również do celebrowania świąt Bożego Narodzenia. Zastanawialiście się kiedyś, jakie potrawy królują na wigilijnych stołach w innych częściach świata? Dlaczego tradycja przechowuje pamięć o określonych potrawach bożonarodzeniowych? Zapraszamy na kulinarną podróż dookoła świata! Na początek… słodkości Nie od dziś wiadomo, że podstawowymi atrakcjami bożonarodzeniowymi dla dzieci są: Święty Mikołaj oraz pyszności, które jemy tylko raz w roku. W Meksyku i Wenezueli funkcjonuje nawet specjalny zwyczaj, zwany piniata. Zabawa, w…
Przeczytaj całość

Czas na bakaliowe świeże zbiory

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2017

Czas na bakaliowe świeże zbiory Wrzesień to dobry czas, w którym dojrzewają najbardziej wartościowe w składniki odżywcze owoce i rozpoczynają się ich świeże zbiory. Ze specjalnie wyselekcjonowanych podczas zbiorów owoców powstają najsmaczniejsze i najlepsze bakalie, z których smaku i dobrodziejstw zawartych w składnikach odżywczych możemy cieszyć się później przez cały rok. Moment zbiorów, to jeden z najważniejszych elementów uprawy owoców. To w jaki sposób zostaną one przeprowadzone gwarantuje zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych w wyselekcjonowanych suszonych owocach i orzechach. Soczyste winogrona, to najbardziej smaczne rodzynki Świeże zbiory winogron rozpoczynają się pod…
Przeczytaj całość

Kulinarne trendy. Warzywne spaghetti

klient:

Bakalland

|

Wrzesień 2017

Kulinarne trendy. Warzywne spaghetti Aromatyczne makaronowe pasty, to ulubione dania kuchni włoskiej, a gdyby tak makaron zamienić na warzywne spaghetti? Nic prostszego, aby móc rozkoszować się smakiem spaghetti w wersji warzywnej, wystarczy świeża cukinia, kilka większych buraków, marchewka i …temperówka do warzyw. Jak w łatwy i prosty sposób przygotować tą warzywną bombę witaminową i dlaczego najlepiej będzie smakować z bakaliami? Warzywne spaghetti jest nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe, zastępując tradycyjny makaron, tym wykonanym np. z cukinii czy buraków, tworzymy na talerzu nie tylko pięknie wizualne dania, ale również…
Przeczytaj całość

Kuchnia na lato – chrupiący deser, to jest to!

klient:

Bakalland

|

Sierpień 2017

Kuchnia na lato – chrupiący deser, to jest to!   Jak wykorzystać sezonowe owoce, żeby nie znudziły się po kilku dniach? BA! zna na to sposób i prosty przepis, jak zaskoczyć wszystkich oryginalnym chrupiącym deserem, idealnym na lato.   Piękna pogoda za oknem pozytywnie wpływa na samopoczucie. Dużo czasu spędzamy na łonie natury, a co za tym idzie więcej się uśmiechamy. Co dzieje się z naszym menu, kiedy słupki rtęci rozgrzewają się do czerwoności? Przede wszystkim trzeba postawić na lekkie, orzeźwiające i proste w przygotowaniu potrawy, które dodadzą pozytywnej energii….
Przeczytaj całość

Uff, jak gorąco. Chłodnik na 3 sposoby

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2017

Uff, jak gorąco. Chłodnik na 3 sposoby Kiedy z nieba leje się żar, zwykle nie mamy ochoty na gotowanie i spożywanie kalorycznych dań. Dlatego doskonałym pomysłem na walkę z upałem jest przygotowanie chłodnika, czyli zupy, która idealnie nadaje się na letnie dni. Przepisów na chłodnik jest wiele, ale najlepsze są te sprawdzone i tradycyjne, choć warto urozmaicić je bakaliową nutą. Chłodnik z botwinki z żurawiną, migdałami i ziarnami słonecznika Botwinka to królowa polskich chłodników. Kiedy rozpoczyna się sezon na to warzywo, rozpoczyna się również kolorowe szaleństwo na talerzach. Botwinka nie…
Przeczytaj całość

Pakujemy plecak na jednodniową wyprawę – co warto ze sobą zabrać?

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2017

Pakujemy plecak na jednodniową wyprawę  – co warto ze sobą zabrać? Okres wakacyjny, to czas kiedy wybieramy się na krótsze wyprawy, chcąc zwiedzić największe miasta naszego kraju lub kontynentu, przespacerować się po lesie, czy wybrać na górski szlak. Podczas przygotowań do tych krótkich, ale bardzo intensywnych wypraw, często zapominamy o podstawowych rzeczach. Chcąc zatem sprawić, żebyśmy czuli się komfortowo i przeżyli niezapomnianą przygodę, dajmy sobie nieco więcej czasu na przemyślenie i zaplanowanie tego pełnego wyzwań dnia. Jednodniowy wyjazd może być świetnym sprawdzianem organizacyjnym dla Ciebie i Twoich przyjaciół. Przygotowując się,…
Przeczytaj całość

Letnie trendy. Zielone sałatki z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2017

Letnie trendy. Zielone sałatki z bakaliami Latem stragany obfitują w coraz więcej cudownych, sezonowych warzyw i owoców, które możemy wykorzystać w kuchni do sałatek. Sałatki świetnie sprawdzają się jako lekkie śniadanie, lunch do pracy, czy smakowita propozycja na piknik. Dodanie do nich bakalii sprawi, że twoje danie będzie oryginalne, da ci energię i mnóstwo witamin. Świeża botwinka, szpinak i komosa ryżowa to baza naszych zielonych sałatek, połączenie ich z bakaliami pozwoli dostarczyć naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych i witamin. W letnich sałatkach szczególnie sprawdzą się mieszanki ziaren: słonecznika, dyni oraz…
Przeczytaj całość

Truskawki. Zrób to inaczej

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2017

Truskawki. Zrób to inaczej Sezon na truskawki w pełni, zatem osiedlowe sklepiki oraz targi wypełnione są po brzegi kolorem i aromatem tych cudownych owoców. Słodki smak truskawek, delikatnie przełamany smakiem orzechów włoskich, chrupiących migdałów, czy połączony z suszoną miechunką peruwiańską, żurawiną lub ziarnami słonecznika, to doskonała podstawa lekkich propozycji na pełne słońca spotkanie ze znajomymi. Sprawdź jak w łatwy sposób możesz przygotować truskawkowe potrawy inaczej niż zwykle i zaskoczyć swoich gości.  Słoiczek truskawkowo imbirowego musu z migdałami i orzechami włoskimi Składniki 1 kg truskawek 70 g orzechów włoskich Chandler Bakalland…
Przeczytaj całość