Wybierz datę:

Kolorowe koktajle z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Lipiec 2018

Kolorowe koktajle z bakaliami Koktajle coraz częściej goszczą w naszych domach. Stosowane są w dietach oczyszczających lub jako szybki posiłek po treningu. Warto po nie sięgać, ponieważ dają o wiele więcej energii, niż poranna kawa i są bardziej pożywne, niż kanapka do pracy. Połączenie owoców z bakaliami sprawi, że koktajle będą świetnym zamiennikiem popołudniowego deseru. Kolorowe koktajle, oprócz tego że są dziecinnie proste, mogą obudzić w nas nieznane dotąd pokłady kulinarnej kreatywności. Można robić je ze wszystkich warzyw i owoców, jakie nam tylko przyjdą do głowy. Bazą wielu z nich…
Przeczytaj całość

Truskawki nie tylko ze śmietaną. Propozycje truskawkowych deserów z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Czerwiec 2018

Truskawki nie tylko ze śmietaną. Propozycje truskawkowych deserów z bakaliami   Truskawki z bitą śmietaną to najlepszy deser na lato. Doskonale znamy go z dzieciństwa i chętnie sięgamy po niego również w naszych domach. Jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, a mięsiste słodkie truskawki idealnie komponują się z lekką, puszystą, śmietanową pianką. Warto jednak, urozmaicić ten prosty przepis i truskawki połączyć z chałwą, serkiem mascarpone czy twarożkiem, dodając do nich garść soczystych suszonych owoców lub chrupiących orzechów. Zawsze z utęsknieniem czekamy na truskawkowy sezon. Ten czerwony owoc lubi niemal…
Przeczytaj całość

Lody i owoce w bakaliowej polewie nie tylko na Dzień Dziecka

klient:

Bakalland

|

Maj 2018

Lody i owoce w bakaliowej polewie nie tylko na Dzień Dziecka Dzień Dziecka to wyjątkowy moment w roku, zarówno dla dzieci, które już od miesięcy wyczekują swego święta, ale także dla rodziców, którzy mogą zatrzymać się na chwilę i w pełni zaangażować w czas spędzony ze swoimi pociechami. Jak sprawić, aby ten szczególny dzień w roku, stał się niezapomniany przez nas, jaki i przez nasze dzieci? To proste przygotuj razem z dziećmi zdrowe i proste przekąski. Proponujemy zabawę smakami, tak aby nawet największy niejadek, znalazł wśród nich coś dla siebie!…
Przeczytaj całość

Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia

klient:

Bakalland

|

Maj 2018

Produkty Bakalland z rekomendacją Instytutu Żywności i Żywienia   Produkty marki Bakalland – lidera rynku bakalii – otrzymały rekomendację Instytutu Żywności i Żywienia (IŻŻ). Opakowania wybranych orzechów i ziaren zostały oznaczone certyfikatem „Zalecane w codziennej diecie – Instytut Żywności i Żywienia”, który jest dla konsumentów gwarancją jakości i wartości płynących z produktów Bakalland. W ciągu ostatnich lat świadomość konsumentów dotycząca zdrowego odżywiania się, ciekawość kulinarna oraz chęć poszukiwania nowych smaków znacząco wzrosły, a konsumenci zaczęli swoją dietę wzbogacać produktami o wysokiej wartości odżywczej, pozytywnie wpływającymi na organizm. Na popularności zyskują…
Przeczytaj całość

Zielono na talerzu – szybkie przepisy na wiosenny obiad

klient:

Bakalland

|

Maj 2018

Zielono na talerzu – szybkie przepisy na wiosenny obiad Wiosna to czas, kiedy warto oczyścić organizm włączając do diety lekkie i pożywne dania, które zawierają w sobie niezbędne witaminy i składniki odżywcze. Połączenie zielonych, energetycznych warzyw z chrupkimi orzechami i suszonymi owocami, sprawi że nabierzemy energii. Przygotowane potrawy, mogą być nie tylko doskonałą propozycją obiadową, ale sprawdzą się również jako idealny lunch do pracy. Soczysty zielony dodaje energii i odprężaKolor zielony odpręża i dodaje sił witalnych. Wywołuje uczucie spokoju oraz bezpieczeństwa. Warzywa i owoce w tym kolorze zawierają kwas foliowy…
Przeczytaj całość

Ramen, miso czy zupa pho? Orientalne zupy, których jeszcze nie próbowałeś

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2018

Ramen, miso czy zupa pho? Orientalne zupy, których jeszcze nie próbowałeś   Coraz więcej podróżujemy po świecie i podczas wycieczek próbujemy lokalnych przysmaków. Po powrocie, chętnie powracamy do poznanych smaków, jedząc ulubione dania w restauracjach lub odtwarzając je we własnej kuchni.. Stąd rosnąca popularność potraw z kuchni orientalnych, w tym wyśmienitych, azjatyckich zup. Jeśli jeszcze ich nie próbowałeś, sięgnij po prosty przepis na bulion, dodaj do niego kilka warzyw, posyp sezamem, orzechami lub ziarnami i gotowe. Smak orientalnych wakacji na wyciagnięcie ręki. Po tym, jak pokochaliśmy sushi, powoli otwieramy się…
Przeczytaj całość

Wiosna na śniadaniowym stole

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2018

Wiosna na śniadaniowym stole   Wiosną wszystko budzi się do życia. Również nasz organizm po zimie potrzebuje dodatkowego zastrzyku witamin i składników odżywczych, by z nową energią wkroczyć w tę porę roku. Najlepiej uzupełnić je zdrową, zbilansowaną dietą i zacząć od pełnowartościowego, smacznego śniadania skomponowanego z warzyw, pieczywa na zakwasie, jajek i bakalii. Jak sprawić, by przedwiośnie zagościło na naszych stołach od rana? Przede wszystkim nie zapominajmy o pożywnym, pełnowartościowym śniadaniu i zjedzmy je bez pośpiechu w domu. Ten pierwszy posiłek powinien dostarczyć nam energii, witamin i składników odżywczych. Przygotujmy…
Przeczytaj całość

Wiosenne sałatki z bakaliowym twistem

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2018

Wiosenne sałatki z bakaliowym twistem Wiosną nie tylko natura budzi się do życia. Także nasz organizm po zimie musi doładować akumulatory i potrzebuje dodatkowej porcji energii i witamin. Dlatego świeże wiosenne warzywa wprowadźmy na stałe do naszej wiosennej diety. Najlepiej w formie zielonych, zdrowych sałatek. Jak sprawić, by nie były nudne? Wystarczy skropić je delikatnym żurawinowym musem lub dodać do nich garść prażonych orzechów. Przez długie zimowe miesiące nasza dieta staje się nieco monotonna. Świeże pomidory, choć dostępne w marketach, nie są przecież tak smaczne, jak te z lokalnego targu…
Przeczytaj całość

Orzechowe nowości od Bakalland

klient:

Bakalland

|

Kwiecień 2018

Orzechowe nowości od Bakalland Zdrowe odżywanie i bycie fit na stałe zagościło w naszej świadomości. Wybierając produkty, zwracamy uwagę nie tylko na ich smak. Dokładnie czytamy etykiety i decydujemy się tylko na te o czystych recepturach. Dlatego marka Bakalland wprowadziła trzy nowe prażone orzechowe odsłony: Orzechy laskowe blanszowane, Migdały lekko solone oraz Nerkowce lekko solone. To zdrowa propozycja przekąskowa prażona w piecu bez żadnych dodatków. Ich cechą charakterystyczną jest w pełni naturalny skład: tylko orzechy oprószone solą. Orzechy idealnie wpisują się w panujące trendy żywieniowe. Sięgamy po nie, gdy mamy…
Przeczytaj całość

Przepis na słodką Wielkanoc z bakaliami

klient:

Bakalland

|

Marzec 2018

Przepis na słodką Wielkanoc z bakaliami   Święta Wielkanocne to czas tradycyjnych, słodkich wypieków. Na naszych stołach goszczą mazurki i baby wielkanocne. Co w przypadku, gdy chcemy by na stole obok tradycyjnych wypieków znalazła się także nuta nowoczesności? Bakalland ma na to odpowiedź! Przygotuj na świąteczny stół tradycyjne przepisy w nowej odsłonie. Co powiesz na cytrynowo bezową babkę z pistacjami, daktylową tatrę z makiem oraz babkę keksową z masą kajmakową i orzechową kruszonką – gwarantujemy niezapomniane wrażenia smakowe! Cytrynowo bezowa tarta z pistacjami Składniki: • 4 jajka • 200 g…
Przeczytaj całość