Biel to nowa czerń

Gatta

Lipiec 2018

Biel to nowa czerń

Co jakiś czas najwięksi światowi projektanci powołując się na markę PANTONE, ogłaszają kolory, które stanowić będą absolutny hit danego sezonu. I tak co kilka miesięcy czytamy, że żółty, fiolet czy czerwień to nowa czerń. Czerni jednak zastąpić się nie da, ale jedyną barwą, która może stanowić dla niej zagrożenie, jest biel. Równie formalna, równie elegancka, równie czysta i plastyczna. To ona zdetronizowała czerń w sezonie wiosna-lato 2018.

Biel to barwa, która jest niczym czysta kartka. Można z niej stworzyć niemal wszystko, nadać charakter i wygląd jaki tylko sobie wymyślimy. To obok czerni najczęściej wykorzystywana w modzie barwa. To ona towarzyszy najważniejszym wydarzeniom w życiu jak np. ślub, chrzest, czy komunia, stając się kolorem wyjątkowym, który zostawiamy właśnie na takie okazje. Z drugiej strony używana codziennie, w każdej sytuacji. Najbardziej popularne są białe koszule, t-shirty czy bielizna. Biel to także barwa, z której tworzy się najprostsze, ale też najbardziej skomplikowane formy ubrań. Żaden inny kolor tak bardzo ich nie odda. Doskonale sprawdza się na każdej fakturze materiału – od jedwabiu, przez bawełnę, dżins po wełnę. Wygląda idealnie w ekstrawaganckich i klasycznych fasonach. Pasuje do każdego typu urody i figury.

Podążając za trendami, ale także je kreując, marka GATTA w sezonie wiosna-lato 2018 prezentuje pełen wachlarz propozycji w odcieniach bieli. Od eleganckich spodni garniturowych czy t-shirtu ozdobionego niewielką aplikacją, przez sukienki i bluzki wykończone falbaną, dzianinowe asymetryczne tuniki, bluzki haftowane we wzory etno, aż do delikatnych modeli bielizny i ekstrawaganckich rajstop w retro motywy. Wszystko w najmodniejszym, a zarazem najbardziej stylowym kolorze i szerokiej rozmiarówce. Kobieta GATTY może zadać szyku zarówno podczas letnich spotkań w biurze, wybierając cygaretki i luźną bluzkę, obiadu z przyjaciółkami w tunice opadającej na jedno ramię, festiwalu muzycznym dzięki bluzkom haftowanym we wzory etno, czy wypadu do klubu, kiedy letnią sukienkę uzupełni rajstopami w kwiaty!

Wybierając latem biel, skazujemy się na sukces. Dobrze dobrane fasony spowodują, że stylizacja z wykorzystaniem tej barwy nie pozostanie niezauważona, a kobieta nosząca ją zada szyku, pokazując swój modowy zmysł.

Białe ubrania, bieliznę i rajstopy marki Gatta dostępne są w salonach firmowych w całym kraju oraz na stronie internetowej: www.gatta.pl.