Instytut Mikroekologii otwiera filię w Warszawie

Instytut Mikroekologii

Październik 2017

Instytut Mikroekologii otwiera filię w Warszawie

Instytut Mikroekologii – pionier diagnostyki mikroflory jelitowej oraz nadwrażliwości pokarmowych na rynku polskim – otwiera filię w Warszawie. Oddział mieści się w Szpitalu św. Elżbiety, gdzie pacjenci będą mogli skorzystać z konsultacji lekarskich oraz dietetycznych, a także oddać materiał do badań.

„Instytut Mikroekologii prowadzi działalność już od ponad 11 lat. Badamy zarówno indywidualnych pacjentów, jak i współpracujemy z lekarzami czy ośrodkami medycznymi z całego kraju. Z racji na rosnące zapotrzebowanie na naszą nowoczesną diagnostykę postanowiliśmy uruchomić oddział w Warszawie, aby na stałe być bliżej dużej grupy naszych pacjentów” – mówi dr n. med. Mirosława Gałęcka, założycielka Instytutu Mikroekologii.

Instytut Mikroekologii to jednostka medyczna, która jest pionierem diagnostyki mikroflory jelitowej oraz nadwrażliwości pokarmowych na rynku polskim. Zespół lekarzy, diagnostów laboratoryjnych i dietetyków, w oparciu o najnowocześniejszą diagnostykę pomaga w leczeniu przewlekłych dolegliwości, u podstaw których leży dysbioza jelitowa oraz chroniczny stan zapalny. Siedziba oraz własne laboratorium Instytutu Mikroekologii mieści się w Poznaniu.

„Profesjonalne poradnictwo dietetyczne pomaga pacjentom w procesie leczenia wielu chorób. Na bazie wyników badań prowadzonych w Instytucie Mikroekologii, pomagam pacjentom stworzyć indywidualną dietę, która jest postawą terapii” – mówi mgr Emilia Raszyńska – Czerkawska, kierująca warszawskim oddziałem Instytutu Mikroekologii.

W filii Instytutu Mikroekologii w Warszawie, pacjenci mogą skorzystać z badań oferowanych przez Instytut, jak również z konsultacji lekarskich dr n. med. Mirosławy Gałęckiej oraz dietetycznych prowadzonych przez mgr Emilię Raszyńską-Czerkawską.

Instytut Mikroekologii prowadzi diagnostykę dla pacjentów z całej Polski m.in. za pośrednictwem sieci afiliowanych laboratoriów.