Ekspert marki KEMON – Klaudiusz Iciek „Claudius” radzi – jak dobrać odpowiedni szampon

Kemon

Październik 2017

W wyborze odpowiedniego szamponu powinien doradzić specjalista. Dlatego należy udać się do dobrego salonu fryzjerskiego.

Samodzielne dobranie odpowiedniego szamponu jest tak naprawdę niemożliwe. Pomóc może w tym stylista fryzur, który profesjonalnie obejrzy skórę głowy oraz włosy, dzięki czemu będzie mógł dobrze doradzić jaki szampon będzie odpowiedni dla danej osoby. Wybierając salon warto spytać czy jest on wyposażony w urządzenie takie jak mikrokamera. Pomaga ona przyjrzeć się z bliska skórze głowy oraz włosom i stwierdzić z bardzo dużą dokładnością jaki produkt powinien zostać zastosowany. Szampony dzielimy na dwa typy – te do skóry głowy oraz te do włosów. Dzięki mikrokamerze stylista będzie mógł ocenić czy klientka potrzebuje szamponu do skóry, czy do włosów.

Marka KEMON ma w swoim portfolio szampony m.in. do przetłuszczającej się skóry głowy i włosów, do włosów przesuszonych, dyscyplinujący, nadający grubość i zwiększający objętość fryzury czy odbudowujący. Produkty te wchodzą w skład najnowszych linii marki Actyva oraz Liding.