Wybierz datę:

Kulinarnie mocni wracają! Czas na przetwory

klient:

Kulinarnie Mocni

|

Wrzesień 2017

  Kulinarnie mocni wracają! Czas na przetwory   Ponad dwudziestu edukatorów Banków Żywności z całej Polski weźmie udział w warsztatach kulinarnych, które odbędą się 29 września w Warszawie. Spotkanie rozpocznie III edycję akcji społecznej pod hasłem Kulinarnie mocni – wspólnej inicjatywy Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick Polska, właściciela marki KAMIS. Kulinarnie mocni to przykład wykraczającej poza schematy współpracy organizacji pozarządowej i biznesu. Projekt, jak mówią jego twórcy, powstał z pasji kulinarnej i szacunku do żywności. – Chcemy pokazać, jak z prostych składników, sprytnie gospodarując zasobami spiżarni i używając…
Przeczytaj całość

Kulinarnie mocni są wszędzie

klient:

Kulinarnie Mocni

|

Wrzesień 2017

Kulinarnie mocni są wszędzie   Nawet z prostych i niedrogich składników, ziół i przypraw można przygotować smaczne, pomysłowe dania. Jak to zrobić, uczyło się ponad 8 tysięcy osób z różnych zakątków Polski na zorganizowanych lokalnie warsztatach. Takich spotkań odbyło się łącznie 567. Wszystkie były częścią projektu Kulinarnie mocni, realizowanego przez Banki Żywności i McCormick Polska, właściciela marki KAMIS. Cykl spotkań pod tym hasłem był możliwy do zrealizowania m.in. dzięki zaangażowaniu 24 wolontariuszy Banków Żywności z 16 oddziałów w całym kraju. Pod okiem Macieja Wawryniuka – szefa kuchni KAMIS uczyli się,…
Przeczytaj całość