„Mercure Fashion Night & Polska Akademia Mody” – Nagrody rozdane!

MERCURE

Wrzesień 2017

„Mercure Fashion Night & Polska Akademia Mody”– Nagrody rozdane!

Wydarzenie swoją obecnością uświetniła Teresa Rosati, jedna z najlepszych polskich kreatorek mody.

6 września w Hotelu Mercure Poznań Centrum spotkały się osobowości ze świata kultury, sztuki, biznesu i mody, aby wspólnie uczestniczyć w pokazach najnowszych kolekcji oraz wręczeniu statuetek dla najzdolniejszych polskich projektantów i kreatorów.
Wielką galę mody Mercure Fashion Night rozpoczęła Karolina Szostak od przywitania zgromadzonych gości i przedstawienia historii marki. Na scenie pojawił się również Dyrektor Hotelu Mercure Poznań Centrum Sebastian Marona, który opowiedział
o idei marki Mercure. – Głównym celem sieci Mercure jest łączenie mody i hotelarstwa oraz zapewnianie gościom usług najwyższej jakości. Dzisiejszy wieczór pokazuje, że udaje nam się to znakomicie – zaznaczył. Istotnym punktem Mercure Fashion Night było wystąpienie Wiceprezesa Polskiej Akademii Mody, Dominika Górnego, który poprowadził prezentację pokazów oraz galę wręczenia nagród dla najlepszych projektantów i projektantek.

Nagrody rozdane

Podczas Mercure Fashion Night można było podziwiać kolekcje polskich kreatorów mody. Wśród wyróżnionych za sukcesy modowe znaleźli się m.in. Magdalena Arłukiewicz i Aleksander Gliwiński (nagroda: Złota Pętelka), Justyna Goźlińska i Arkadiusz Podgórzak (nagroda: Srebrna Pętelka) oraz Magdalena Hanna Bieńkowska (nagroda: Super Złota Pętelka). Statuetkę Super Złotej Pętelki za swoje kolekcje otrzymały również ikony wielkiej mody i ponadczasowego stylu – Teresa Rosati i Eva Minge.
W kategorii Kreator 2017 – Nadzieja Mody nagrodę otrzymała Ewa Bednarska, jedna z najbardziej obiecujących młodych projektantek.