PizzaPortal.pl promuje BLIKA: darmowa dostawa w każdy piątek

PizzaPortal.pl

Kwiecień 2018

PizzaPortal.pl promuje BLIKA: darmowa dostawa w każdy piątek

Dostępnych na rynku rozwiązań, które pozwalają uregulować rachunek za zamówienie złożone online jest wiele. Zaproponowanie tej najszybszej i najwygodniejszej dla klientów, to dziś jeden z podstawowych celów stawianych przed platformą do zamawiania jedzenia. Dlatego PizzaPortal.pl zachęca klientów do korzystania z innowacyjnego i wygodnego sposobu płatności, jakim jest BLIK. Każdy, kto od 6 kwietnia do 29 czerwca w piątek zamówi jedzenie na PizzaPortal.pl i zapłaci za nie za pomocą BLIKA, skorzysta z dostawy za 0 zł.

Z badania przeprowadzonego przez ARC Rynek i Opinia na zlecenie eService w wynika, że ponad połowa Polaków (56 proc.) woli płatności bezgotówkowe. Jedną z nich jest innowacyjny w skali Polski, międzybankowy system płatności mobilnych, który nie wymaga nawet posiadania karty płatniczej – BLIK. Popularność BLIKA w Polsce z kwartału na kwartał rośnie. Na PizzaPortal.pl można z niego korzystać od 2016 roku i obecnie za jego pomocą co miesiąc opłacanych jest kilkadziesiąt tysięcy zamówień.

– Wygodne płatności bezgotówkowe to jeden z kluczowych wyróżników platformy do zamawiania jedzenia online, która ma pozwalać w jak najkrótszy sposób dodać ulubione danie do koszyka i zapłacić za nie niemal jednym kliknięciem. Ten cel idealnie realizuje właśnie BLIK. Dlatego zdecydowaliśmy się dodatkowo zachęcić do korzystania z niego, organizując wspólnie promocję z dostawą za 0 zł, pierwszą w naszej historii na tak dużą skalę. Dzięki temu usuwamy dwie bariery zakupów jedzenia w dostawie – skomplikowany proces płatności oraz wysokie koszty dostawy – mówi Bartosz Sala, prezes PizzaPortal.pl.
– W ubiegłym roku Polacy zapłacili BLIKIEM 33 mln razy – dwie trzecie transakcji odbyło się na stronie www lub w aplikacji mobilnej. Nie spoczywamy jednak na laurach i szukamy nowych sposobów popularyzacji BLIKA, na przykład wprowadzając takie udogodnienie – jak dostępny na PizzaPortal.pl – One Click BLIK – czyli płatność za pomocą jednego kliknięcia – mówi Monika Król, wiceprezes zarządu Polskiego Standardu Płatności, operatora BLIKA. – Dzięki współpracy z PizzaPortal.pl będziemy mogli przekonać do naszej wygodnej, szybkiej i bezpiecznej metody jeszcze większą liczbę osób korzystających z e-commerce i m-commerce – dodaje.

Do końca czerwca, każde zamówienie złożone w piątek na PizzaPortal.pl i opłacone BLIKIEM zostanie za darmo dostarczone pod wskazany adres. Aby skorzystać z promocji, wystarczy na PizzaPortal.pl wybrać BLIK jako sposób płatności, a koszt dostawy automatycznie usunie się z podsumowania. Następnie przepisać kod BLIK wygenerowany w aplikacji mobilnej swojego banku i zatwierdzić transakcję na telefonie. Z promocji można korzystać wielokrotnie i dotyczy ona wszystkich restauracji w ofercie portalu, znajdujących się na terenie całej Polski. Więcej szczegółów znajduje się na stronie https://PizzaPortal.pl/blik/
PizzaPortal.pl to pierwszy w Polsce i jeden z największych serwisów do zamawiania jedzenia online. Powstał w 2010 roku, a dziś współpracuje już z blisko 3 tys. lokali w prawie 300 miastach w całej Polsce.